Praktijkexamen

Ben je klaar voor je praktijkexamen?

Aan de hand van de instructievorderingskaart kan Bart zien hoever jij bent met het autorijden, je overzicht/kennis en de speciale verrichtingen. Deze wordt met jou besproken en als je klaar bent voor je praktijkexamen zal dit in overleg met jou worden ingepland via het reserveringssysteem van het CBR. Hiervoor heb je een gezondheidsverklaring nodig die je zelf dient te regelen. Deze verklaring heb je overigens ook nodig voor je (eventuele) TussenTijdse Toets dus het is handig dit op voorhand te regelen. Ook moet vlak voor het examen een zelfreflectieformulier worden ingevuld.

De dag van je examen

Op de dag van je examen ga je een uur voorrijden met Bart om vervolgens naar het CBR te gaan. Zorg ervoor dat je een geldig positief uitslagformulier van je theorie-examen mee hebt en een geldig identiteitsbewijs; het zelfreflectieformulier vul je vlak voor je examen in en dit alles overhandig je aan je examinator.

Bij het CBR zal je examinator jou enkele vragen stellen. Vervolgens krijg je een simpele ogentest, dit wordt bij iedereen gedaan.

Verdere technische vragen die over de auto gesteld kunnen worden:
– bandenspanning
– profiel van de bande
– olie(peil)
– koelvloeistof
– ruitenwisservloeistof
– remvloeistof

Eenmaal achter het stuur worden eerst (rem)lichten, richtingaanwijzers gecheckt en vervolgens ga je op weg.

Na het afnemen van je examen keer je terug naar het CBR en krijg je direct uitslag….. Heel veel succes!

Wil je graag dat Bart tijdens het examen mee rijdt? Geef dit dan aan.

Begin vandaag nog met leren

Bel ons om je eerste rijles in te plannen

  • 06 14 66 55 80